Besök ljudböckergratis.com

Ljudböcker gratis tillhandahålls av de mer kända leverantörerna (BookbeatNextory och Storytel), men då enbart under en kortare prövotid. I nuläget har samtliga av de tre ovan nämnda en 14-dagarsperiod där man kan testa hur det känns med just deras sajt. Men sedan finns det ett flertal sajter som erbjuder ljudböcker gratis rent generellt. På vår systersajt, Ljudböckergratis.com, kan du hitta en lista på ett flertal av de större alternativen.

ljudböcker gratisDet man ska komma ihåg med dessa sajter är att de flesta ljudböcker kommer på engelska. Ett mindre antal svenska inläsningar finns, men de är i nuläget ganska få till antalet. Dessutom hittar man inte de allra senaste verken här. Vill man hitta skapligt aktuella ljudböcker så finns dock en annan möjlighet att fundera över. Biblioteken har i allmänhet ett ganska bra utbud där man kan låna utan kostnad. Via följande länkar kan du hitta listor över bibliotek över hela landet: Bibliotek A-O samt Bibliotek P-Ö.

Mer om ljudböcker gratis

Skulle just ditt bibliotek saknas i vår lista så behöver det inte innebära att man inte har utlåning av ljudböcker. Vi strävar efter att våra listor ska uppdateras kontinuerligt vilket innebär att de kommer att fyllas på med fler bibliotek efter hand. Finns biblioteket inte med på vår lista, kontakta dem direkt för mer information.

Ljudböckergratis.com har listat de allra största sajterna som tillhandahåller ljudböcker gratis på nätet. Men – finns det inte fler än dessa att leta på kanske någon undrar då? Jovars, det gör det absolut! Men vi tycker egentligen inte att man behöver leta så mycket längre. Exempelvis samlar LibriVox och Internet Archive nästan 40 000 verk på sina sajter! De mindre sajterna har dessutom ganska få egna ljudböcker. De flesta ”hämtas” från de större vilket gör det mycket logiskt att direkt leta där i stället. Så med de förslag vi lämnar på vår systersajt kommer man mycket långt när det gäller att lyssna på ljudböcker utan kostnad!